A lakberendezésben terjed a DIY, hódít a vintage és egyre népszerűbbek a bohókásan rendezetlen otthonok, de amíg világ a világ, a minimál stílusnak mindig maradnak elkötelezett hívei.

A minimál stílus megosztja embereket, de az biztos, hogy nem könnyű jól csinálni. A formatervezés, a letisztultság és az igényesség a legfontosabb. Minden egységes és minden összeáll, semmi sem zökkentheti ki a tökéletes egyensúlyt. Kevés szín és kevés bútor jellemzi, de ezek kiválasztását soha nem bízzák a véletlenre. Az újrahasznosítás ebben az esetben járhatatlan út, hiszen a minőségi alapanyagok jelentik a minimál otthon alappilléreit. Aki pénztárcakímélő megoldást keres, az kénytelen tovább nézelődni, ugyanakkor inspirációnak mindig tökéletes lehet.

A minimál is lehet otthonos

Ez a stílus keveseknek tetszik, sokan ridegnek és életidegennek tartják, és talán van is abban igazság, hogy akadnak olyan lakások, amelyek legfeljebb lakatlan bemutatóteremnek tűnnek. Pedig a minimál is lehet otthonos: a hideg felületeket puha textúrákkal és meleg színekkel megtörve nem vonalzóval kiszámolt, élettelen lakást kapunk, hanem egy nagyon letisztult, nagyon praktikus és nagyon igényes modern otthont. Alapvetően tágas térben szokták alkalmazni, de kevés bútorával és letisztultságával tovább tágítja azt.

A minőségi alapanyagok fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni

Csodás minimál fürdőszoba

Ha tetszik a minimál, de nem áll módunkban egész lakásunkat ebben a stílusban berendezni, kisebb részletekben még mindig becsempészhetjük mindennapi életterünkbe. Válasszuk kisebb, letisztult bútorokat, például hagyományos dohányzóasztal helyett egy dobozkára emlékeztető darabot. Kisebb, designer kiegészítőkhöz időnként egészen jó áron hozzájuthatunk, így érdemes figyelemmel kísérni kedvenc lakberendezési üzleteink akcióit is. Kiegészítőkkel, apró tárgyakkal nem kell és nem is szabad bajlódnunk, a tökéletesre csiszolt összképet ugyanis azonnal elronthatja egy rossz helyen felejtett tárgy. Éppen ezért a rendetlen típusoknak azt javasoljuk, inkább más stílusban képzeljék el otthonukat.

Egyszerű ötlekkel saját otthonunkba is csempészhetünk egy kis minimált

Képek forrása:

http://pinterest.com/pin/235524255482522616/

http://pinterest.com/pin/10485011605167012/

http://www.inspiraciok.hu/2013/01/egy-modern-otthon-del-afrikabol.html

http://www.homedsgn.com/2013/05/15/street-house-by-seinfeld-arquitectos/

http://pinterest.com/pin/252272016597647714/