A lakberendező szemével

#7 kihagyhatatlan tipp a lakberendezőtől

öltöztesd fel az otthonod...

Ha esztétikus hatást szeretnénk elérni, a lakásunkat, házunkat nem elég gyönyörű szép bútorokkal berendezni, hiszen a logikusan átgondolt enteriőr ilyenkor még nincs kész, fel is kell ÖLTÖZTETNÜNK!

A terek dekorálása ugyan a lakberendezés végső fázisa, mégis az egyik LEGFONTOSABB, hiszen ez határozza meg leginkább, hogy jól érezzük magunkat lakásunkban!

Éppen ezért mindig nagy kérdés, hogy milyen tárgyakkal, milyen elrendezésben tegyük meg ezt!

Munkáim többségében azzal találkozom, hogy lakásunk alapszínei: a bézs, fekete, fehér és szürke színek. Ezek mindig is örök darabok voltak, így hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ezekkel a színekkel nem lőhetünk mellé. Ez egy jó gondolat, de ne felejtsük el, hogy DEKORTÁRGYAK nélkül nem lesz vérkeringése, hangulata a lakásunknak. Amikor már elkészültünk a helyiségek színeivel, jöhetnek a KIEGÉSZÍTŐK!

Ugyanúgy, ahogy öltözékünket az apró részletek varázsolják teljessé, lakásunk arculatát is nagymértékben meghatározzák. Kiegészítők nélkül hiányérzetünk támadhat, nem áll össze nélkülük az összkép, nem lesz otthonos a végeredmény.

Egyéniségünknek, ízlésünknek és pénztárcánknak megfelelően a legkülönfélébb irányzatok közül választhatunk szem előtt tartva, hogy a lakásunk egyéniségét a személyiségünket kifejező, életstílusunkhoz kötődő tárgyakkal érdemes berendezni. Ettől válik a tér OTTHONNÁ!

Liszter Laura
06309601944
lakberendező – Laura Design
www.lauradesigns.hu

érezd jól magad

Kétféleképpen dekorálhatjuk lakásunkat: direkt vagy indirekt, láthatatlan módon.

#1. tipp - Direkt dekorálás

Ha egy kicsit merészebbek vagyunk és szeretünk játszani a stílusokkal, használhatunk a lakás arculatából kiemelkedő erős színeket, mint például: ROSE, FEKETE, ARANY, SÁRGA és RÓZSASZÍN.

Egy üres falat azonnal feldobhatunk egy modern faliórával, vagy egy csodálatos és elegáns fali dekorációval, képpel is.

Padlóvázában csodásan mutatnak a színes virágok, de a színes árnyalatok egyéb kiegészítőkben is remek választásnak bizonyulnak.

Elfogyott

Virág dekoráció, művirág, szappanvirág

Fehér 6 virágos habvirág „Rosetwig” 90cm

5.990 Ft

#2. tipp - Láthatatlan dekorálás

Amennyiben inkább az elegánsabb tereket kedveljük, maradjunk a BRONZ, FEKETE, ÁTLÁTSZÓ (ÜVEG), ARANY színeknél.

Mint már hangsúlyoztam, az apróságok, kiegészítők teszik otthonná lakásunkat.
Az otthonos lakás nem műalkotás, amelynek hibátlannak kell lennie. A legfontosabb szempont, hogy jól érezzük magunkat a tárgyaink, dekorációink között, ha hazaérünk egy fárasztó nap után.

Fontos, hogy olyan kiegészítőket, apróságokat vásároljunk, amelyek birtokában lakásunkat kényelmesnek, jól felszereltnek, hangulatosnak érezzük és ez természetesen a lakás minden helyiségére vonatkozik.

Vannak „kötelező” darabok, mint például vázák, gyertyatartók, szobrok, tálak, de ne felejtsük el, hogy a kevesebb, néha több. Ez a kiegészítők, dekorációk vásárlása terén is igaz, hiszen nem az a cél, hogy minél több porfogót halmozzunk fel.

Ha nem vagyunk biztosak a vásárlásban, az elrendezésben vagy a kiválasztott tárgyak mennyiségében, kérjünk segítséget! Használjuk ki, hogy a legtöbb lakberendezési webshopban a dekortárgyak termékcsaládonként, csoportosítva vannak feltüntetve megkönnyítve ezzel az egymással harmonizáló tárgyak összeválogatását.

A padlóváza egy üresnek vélt teret, sarkot, azonnal felvidít.

ünnepi kiegészítők

#3. tipp - Alkalmak és Ünnepek

Ünnepek idején szezonális kiegészítőkkel varázsolhatjuk meghitté, stílusossá otthonunkat. Ilyenkor elengedhetetlen kellékké válik a közelgő ünnepnek megfelelően kiválasztott ajtó-, és asztali dísz. Szerencsére ezeket az alapvető dekortárgyakat csak egyszer kell megvásárolnunk, de érdemes évről-évre kiegészíteni újabbakkal, hogy ne unjunk rájuk.

a boldogság titka

#4. tipp - a hygge életérzés

A dánok boldogságának a titka, melyet mi is könnyen megvalósíthatunk, hogy élvezzük az otthonunkban töltött idő minden egyes percét!

A hygge lényege az otthonos, barátságos hangulatú együttlét, így nem is lehet ezt a szót lefordítani, érezni kel!
Ehhez pedig jól megválasztott, kényelmes, praktikus bútorokra, kiegészítőkre van szükség és arra, hogy a dekoráció mindig letisztult és egyszerű legyen!
A természetes anyagok, valamint a natúr színek használata jellemzi ezt a stílust, míg a túlzás, a zsúfoltság és a tárgyak halmozása idegen tőle.

színes, fiatalos

#5. tipp - fiatalos ötletek

De nem csak fiataloknak!
Amikor belépünk egy lakásba, azonnal látjuk, milyen stílust képvisel a tulajdonosa. Számos olyan megoldás létezik, amitől igazán testre szabott, egyedi lehet lakásunk.
A berendezésnek, a színeknek, a formáknak, a dekoráció frissességének tükrözniük kell lakója személyiségét, így érezheti igazán jól, otthonosan magát a lakásban.
Divatosak a vibráló élénk színek is, melyek fiatalos, lendületes életritmust sugallnak.
Sokszor a legjobb választás a legegyszerűbbnek tűnő elemekben rejlik.

Például a különböző méretű képkeretek megfelelően kiválasztva és elhelyezve nagyszerű dekorációs megoldások lehetnek.

-14%
Elfogyott

Asztali és ébresztőórák

3D kocka asztali képkeret és óra

5.990 Ft
-25%
Elfogyott

divatban a virág minta

#6. tipp - vissza a természetbe

Kombináld egymással a természet ihlette motívumokat!
Ha közel áll hozzád a természet, szép izgalmas eredményt kaphatsz!
Keverheted a virágokat, indákat, leveleket ebben az irányzatban, de ne feledd, hogy itt is fontos az arányok szem előtt tartása.

Divatban a virág minta! Korábban csak a romantikus, apró virágmintákért rajongtunk textileken, kiegészítőkön. Most viszont a minél nagyobb motívumok a divatosak! Ezek a minták megjelenhetnek textilen, tapétán és dekortárgyainkon egyaránt.

A legfontosabb, hogy a választott tárgyak széppé, komfortossá, hangulatossá tegyék otthonunkat.

De tudod mikor a legjobb? Amikor Te jól érzed magad benne!
Ne félj cserélgetni, pakolgatni a dekorjaidat! Használd ki az otthonod adta lehetőségeket és ÉLVEZD a tervezés, kreativitás örömét!

konyhaművészet

#7. tipp - nem csak séfeknek

A konyha a lakás egyik központi helye, ezért ezek a kiegészítők nem csak azért vannak, hogy egy designos kiegészítőkkel felvértezett konyhába lépj, hanem néha meglepő kinézetükkel és tökéletes funkcionalitásukkal mosolyt csalnak mindenki arcára.

Elfogyott
-20%
-18%
Elfogyott
-33%
Elfogyott
1.990 Ft
-14%

Boros és pezsgős szettek és kiegészítők

Dekantáló üveg Hedonist 1,5l

5.990 Ft
Elfogyott

Boros és pezsgős szettek és kiegészítők

Fa bortartó 47cm

5.990 Ft